Een kikker op de campus

De Universiteit van Maryland heeft iets met waterdieren: haar mascotte is een waterschildpad, en een ander standbeeld is dat van een kikker.

Kermit and Jim Henson @ UMD

Aan de linkerkant herkennen we Kermit, de gastheer van The Muppet Show, aan de rechterkant Jim Henson, de bedenker van de Muppets en oud-student van UMD.  Het standbeeld staat voor de Stamp, centraal op de campus, mooi gekaderd tussen een aantal bloeiende struiken.

Een zwembad sluiten in stijl

Op het einde van de zomer gaan de openluchtzwembaden dicht, maar soms doen ze daar toch nog wel eens iets mee voor ze leeggepompt worden.

Pooch Pool Party!

Mensen met goede ogen herkennen hier nog wel mijn broodhond.  Hij eet trouwens liever mijn brood op dan dat hij zwemt, maar na twee uur druk van zijn baasjes deed hij toch ook mee – hij vond waarschijnlijk dat hij niet kon achterblijven op zijn nieuwe kameraadje, die er sneller mee weg was.

En niet alle tennisballen waren dus dezer dagen in gebruik op de US Open: elke hond kreeg er eentje om achterna te springen…

Farmers Market

Er zijn Amerikanen die zich bewust zijn van het belang van voeding, en een gevolg daarvan is de populariteit van de Farmers Markets.  Recent is er ook eentje gestart op de campus (Wednesday 11am – 3pm, rain or shine).  Lokale boeren, bakkers en slagers presenteren er hun waar in een context van gezondheid en milieuvriendelijkheid.  Voor mij is het een manier om hier aan degelijk brood te geraken, bij een van de bakkers zelf “European style”.  Hieronder zie je een overzichtsfoto van de Farmers Market op de Rockville Pike.Farmers Market Rockville Pike

En nu een vers worteltje…